College of Law > About > Events & CLE > Featured Events > Family Law Symposium > Agenda

​Agenda​

​​​​Thursday, October 7, 2021 (4.5 CLE Hours)

12:00 - 12:15 p.m.
Welcome
12:15 - 1:15 p.m.
Domestic Violence:  Legal and Social Reality (1 hour CLE)
  • Kelly Weisberg, Professor of Law, University of California Hastings
1:15 - 2:15 p.m.
Domestic Economic Abuse (1 hour CLE)
  • Brenden Hammer, Partner, Schiller DuCanto & Fleck LLP
2:15 - 2:30 p.m.
Break

2:30 - 3:00 p.m. 
Intimate Partner Violence (0.5 hours CLE)
  • Aileen Robinson, Domestic Violence Operations Coordinator, Chicago Police Department

3:00 - 4:00 p.m.
Overlap of Traumatic Brain Injuries, Concussions and Domestic Violence (1 hour CLE)
  • Sonya Crabtree-Nelson, Associate Professor, DePaul University, College of Liberal Arts and Social Science
  • Dorothy Kozlowski, Vincent De Paul Professor of Biological Sciences and Neuroscience, DePaul University, College of Science and Health

4:00 - 5:00 p.m.
 
How Social Science Can Help Us Understand Why Family Courts May Discount Women's Testimony in Intimate Partner Violence Cases (1 hour CLE)
  • Kelly Alison Behre, Director, Family Protection and Legal Assistance Clinic, University of California, Davis, School of Law
  • Amelia Mindthoff, PhD, Iowa State University, Department of Psychology

Friday, October 8, 2021 (4.0 hours CLE)

12:00 - 1:00 p.m.
Urban vs. Suburban: Mechanics of Obtaining an Order of Protection in Different Counties (1 hour CLE)  
  • Andrea Belard, Supervising Attorney, Legal Aid Society (Moderator)
  • Hon. Randie K. Bruno, Lake County Domestic Relations Division 
  • Hon. Victoria M. Kennison, Will County Domestic Relations Division 
  • Hon. Pamela E. Loza, Cook County Domestic Relations Division 
1:00 - 1:30 p.m.
Establishing Parenting Time in DV Cases (0.5 hours CLE)
  • Masah S. SamForay, Founder, The Foray Firm
1:30 - 2:30 p.m.
Representing the Accused v. the Accuser:  What You Need to Know (1 hour CLE)
  • Danielle Parisi Ruffatto, Director, Emergency Services, Ascend Justice
  • Adam J. Sheppard, Partner, Sheppard Law Firm PC
2:30 - 2:45 p.m.
Break

2:45 - 3:45 p.m. 
“In Her Shoes" Hypotheticals (1 hour CLE)
  • Aileen Robinson, Domestic Violence Operations Coordinator, Chicago Police Department

3:45 - 4:15 p.m.
Wrap Up (0.5 hours CLE)